Des del Servei d’Igualtat de l’Ajuntament de Parets del Vallès i La Centrifugadora [Gènere, investigació i acció social] volem convidar-vos a participar en les Jornades d’investigació-acció: “Ampliant els horitzons de la violència de gènere” que tindran lloc els dies 11 i 12 de novembre de 2013 a la Sala Cooperativa d’aquesta localitat.

Aquestes jornades, destinades a professionals, investigadores, entitats socials i activistes, es presenten com un laboratori d’intercanvi i creació de coneixements per reflexionar sobre els límits del concepte de violència de gènere i treballar possibles eines d’actuació en l’àmbit local.

En aquest sentit, interessa principalment crear un espai de reflexió i producció conjunta on s’explori la manera en què, des d’un enfocament feminista i des de les aportacions dels nous moviments feministes i teories interseccionals, es poden enriquir els debats actuals sobre la violència sexista així com oferir noves eines per al seu abordatge.

DILLUNS 11 DE NOVEMBRE
Mirades actuals sobre la violència de gènere

9:00 Rebuda i entrega de materials

9:30 Presentació de les jornades:

10:00 Conferència inaugural: Homofòbia, lesbofòbia i transfòbia: productes del sexisme amb les seves pròpies especificitats. Per Raquel (Lucas) Platero. Docent i investigador

11:00 Pausa cafè

11:30 Taula rodona: Perspectives crítiques sobre la violència contra les dones. Interseccions violència de gènere – heterosexisme. Amb:

Gerard Coll- Planes. Universitat de Vic
Barbara Biglia. Universitat Rovira i Virgili
Lidia Vaquero. Safareig. Grup de Dones Feministes de Cerdanyola del Vallès
Rakel Escurriol. Tamaia. Viure sense violència

13:00 Debat

16:00 Grups de treball (dinamitzats per Edurne Jiménez d’Associació Candela i Majo Torres de la Red de Psicoterapeutas Feministas)

18:30 Posada en comú

DIMARTS 12 DE NOVEMBRE
Reptes per a la recerca, la prevenció i la intervenció en violència de gènere

10:00 Conferència: Qüestions sense resoldre de les lleis contra la violència de gènere. Núria Alba. Advocada del Servei d’Informació i Assessorament a les Dones de Parets (SIAD)

11:00 Pausa cafè

11:30 Taula rodona: Experiències, límits i reptes en un context de crisi capitalista. Amb:

Rosa Almirall. Trànsit. Servei per a la Salut Trans
Ángeles Ruiz. Acord. Serveis per a la Diversitat Sexual
Úrsula Santa Cruz. Psicòloga i feminista post-colonial
Montse Cárdenas. Responsable del Servei d’Igualtat, Joventut i Cooperació Internacional de l’Ajuntament de Parets del Vallès

13:00 Debat

16:00 Grups de treball (dinamitzats per Edurne Jiménez i Majo Torres)

18:00 Posada en comú

18:30 Plenari final

más info: jornadesviolencia.wordpress.com